Äppelprinsen

Anledningen att bloggen tystnade.

Han anlände.

Vår äppelprins.

Tio fingrar, tio tår. Vilken kämpe. Vår fantastiska lilla son. Mamman kan inte se sig mätt. Flickorna de röda tar sin nya brorsa med ro. Pappan är stolt som en tupp.

En ny familjemedlem, så liten & underbar. Naturligtvis helt perfekt också.

Nu börjar 2013 på riktigt!

March 04 2013 | Äpplet and Livet | 21 kommentarer »

Nytt, allt är nytt…

Tjolahopp!

Nya tryck planeras, som A4. Maila vid intresse (lisa@krutrut.com).

Ni som väntar på era beställningar, de kommer… jag gick bara visst & fick barn emellan :-) . Vissa av dem har bara blivit liggande klara att bli skickade, de andra rappar jag på med så fort jag kan. Tills de är klara & tills jag fått ordning på rutinerna här hemma låter jag pennan vila… Det finns liksom inte så mycket tid just nu än att just vara mamma & matte. Men tryck kommer att finnas, så hojta om dessa kan vara intressanta!

March 04 2013 | Äpplet and Flyttfärdigt and Kreativt | 1 kommentar »

Ovala djur

Björn (till salu ca 40×50 canvas).

Giraff (till salu ca 40×50 canvas).

Räv (till salu ca 40×50 canvas).

Noshörning (till salu ca 40×50 canvas).


Zebra (till salu ca 40×50 canvas).

Det går i sakta mak här hemma.

Tar på krafterna att bära Äpple.

Tar på krafterna att vara Lisa.

Men ibland får jag kreativa uttråkade ryck.

Såsom ovan. Vid intresse, maila: lisa@krutrut.com.

January 27 2013 | Flyttfärdigt and Kreativt | 13 kommentarer »

Hej 2013

Inleder bloggåret något sent. Men here goes.

Nya tryck t ex… Här uppvisade på blurriga mobilbilder. Den där skannern är nu tvärdöd, jo jag vet, sagt det förut… men nu helt död. Får se om jag kan få till bilder med bra skärpa framöver & uppdatera detta inlägg.

Bilderna ovan säljes som orginal, tryck uteblir. Maila vid intresse: lisa@krutrut.com.

January 13 2013 | Flyttfärdigt and Kreativt | 13 kommentarer »

Att skriva av sig

Det här med 2012.

Mitt skitår. Året då jag bara drog nitlotter, i allt det stora. & stängde ner helt för att orka att ens ta ett andetag. Kämpa en dag till. Jo, så illa var det. Inte ens de människor som står mig närmast släpptes in innan det bara brast. Jo, så illa var det. Det ursäktar absolut ingen tystnad i världen, men ibland är det den enda förklaringen… För jo, så illa var det. Det dåliga samvetet har jag dessutom upptäckt gör en folkskygg, ordskygg & orkeslös. Axlarna tunga, stegen sega & väggar hårda.

Jag har förlorat mycket under 2012. Vunnit få matcher. Inte kunnat be om förståelse mitt i min tystnad. Men nu är det året slut & jag väljer att inte se tillbaka. För stunden. Nu försöker jag blicka framåt & ställa saker tillrätta. Igen. Jag har sett mitt mörker & nu känns ljuset viktigare. Nu tar jag mig sakta tillbaka. För att orka allt det som 2013 kommer leverera.

Det kommer bli bra. Bara för det måste.

January 13 2013 | Lisa and Livet | 13 kommentarer »

Att hitta hem igen

Börjar t om tycka att blogga känns roligt igen.

Faktiskt. Det spritter liksom i fingrarna. Vill låta kameran vandra med oss igen, även om promenaderna är lite väl begränsade nu när snön ätit upp våra stigar. För trots att den ropar mitt namn så har jag inte lyssnat på det örat…

Det känns himla fint. Att känna vilja igen. Att känna lusten.

& jag är himla glad över att ni som fortfarande kikar in är kvar.

Hemsidan gick ju som ni sett i graven. Den städades bort hos serverägaren & vips så var nästan 10 års hemsideri väck… vemodigt som tusan känns det, jag hann liksom inte spara ner något. Inte texter. Inte heller de bilder som förlorats vid hårddiskhaveriet för nått år sedan. Men jag försöker inte sörja över det… Utan kanske göra ett ryck att hitta någon som kan hjälpa mig med en ny sida. Känns mer hoppfullt så. Att ha glaset halvfullt. Så ni som undrat över hemsidans vara eller icke vara… En ny ska upp. Frågan är bara hur & när. Under tiden, så har vi bloggen. Här kommer det finnas ord & bilder. Sen en vacker dag kanske allt är komplett igen. En vacker, strålande dag. Bara sådär.

December 21 2012 | Lisa and Livet | 17 kommentarer »

Att göra figurer

Så. Hur gör man?

Köp en plastlera. Vilken som du kan bränna i ugn. Kolla med din artist eller hobbybutik så kan du få guidning. Vanlig sådan är cernit eller t ex sculpey.

Forma dina figurer, eller vad du väljer göra. Mina kommer från händerna, inte formar…  Bränn dem i din ugn enligt anvisningar. Låt svalna en stund.

Leta fram penslar & färg. Tycke & smak i vad man gillar att måla med, men hobbyfärg & akryl är nog allra bäst. Kolla även där i butiken du handlar om du är osäker.

Måla…

Måla…

Tills du känner dig klar med resultatet. Det är inte svårare än så! Lycka till!

December 20 2012 | Kreativt and Tips | 13 kommentarer »

Knåp & knåda

Ni som följer oss redan på instagram, där vi huserar mest hela tiden, har redan sett dessa (& jag ber om ursäkt för de usla mobilbilderna)… Mina småpyssel. Som i slutänden nog kommer bli en sängmobil ovanför Äpplets säng. Jag klurar dock fortfarande på hur själva anordningen ska se ut…

December 20 2012 | Äpplet and Kreativt | 4 kommentarer »

Faraonens ljusstake

Sist ut i mitt återbruk, för idag åtminstone, blir faraoljusstaken. Lite syrligt turkost & med den sötaste smala på kanten. Puha… nu har jag uppdaterat “lite”… Är ni kvar?

(vid intresse av denna ljusstake: lisa@krutrut.com)

December 20 2012 | Flyttfärdigt and Fynderier and Kreativt | 3 kommentarer »

Eviga bär ljuset

Eviga, klart hon fick hamna på en ljusstake med. Konstigt vore väl annars… Fast hennes huvud från början tänktes som en brosch så fick detta bli hennes öde. Att lyssna på en gul liten pippi som sjunger hela dagarna långa.

December 20 2012 | Fynderier and Kreativt | Inga kommentarer »

Next »